- AdminCP
- MG Yaşı
- 2 Ay 1 Gün
- Konular
- 224
Selamlar,
D.C Style - Thumbnail eklentisi, XenForo’da konular için thumbnail (küçük resim) ve isteğe bağlı cover image (kapak görseli) mantığını ekliyor. Forum liste görünümünde (forum view) konuların yanında/üstünde görsel gösterebildiğiniz için hem görünüm daha “modern” duruyor hem de özellikle görsel ağırlıklı kategorilerde tıklanma artabiliyor.
Öne çıkan özellikler:
Kurulumdan sonra dikkat edilmesi gereken kritik adım:
Eklentiyi ilk kurduktan sonra, mevcut konuların varsayılan küçük resimlerini toplu üretmek için AdminCP’de Tools → Rebuild caches → Rebuild thread thumbnails çalıştırmanız gerekiyor. Bu adım hem “neden thumbnail gelmedi?” sorununu çözüyor hem de performans açısından öneriliyor.
Sürüm notu / bağımlılık konusu:
Bazı paketlerde kurulum sırasında D.C Style - Attachment View gereksinimi uyarısı görülebiliyordu; ancak 1.0.6 Patch Level 1 güncelleme notunda bu bağımlılığın kaldırıldığı belirtilmiş.

D.C Style - Thumbnail eklentisi, XenForo’da konular için thumbnail (küçük resim) ve isteğe bağlı cover image (kapak görseli) mantığını ekliyor. Forum liste görünümünde (forum view) konuların yanında/üstünde görsel gösterebildiğiniz için hem görünüm daha “modern” duruyor hem de özellikle görsel ağırlıklı kategorilerde tıklanma artabiliyor.
Öne çıkan özellikler:
- Her konu için thumbnail görselini özelleştirme: attachment görselleri, harici görseller ve video linklerinden YouTube / Vimeo / Dailymotion thumbnail çekme desteği ile çalışabiliyor.
- Kullanıcıların özel thumbnail yükleyebilmesi (custom upload).
- Paylaşım tarafı için og:image etiketi ekleyerek (özellikle Facebook/SM paylaşımlarında) doğru görselin çıkmasına yardımcı oluyor.
- Kullanıcı grubu bazlı izinler ile kimlerin thumbnail düzenleyebileceğini yönetebiliyorsunuz.
Kurulumdan sonra dikkat edilmesi gereken kritik adım:
Eklentiyi ilk kurduktan sonra, mevcut konuların varsayılan küçük resimlerini toplu üretmek için AdminCP’de Tools → Rebuild caches → Rebuild thread thumbnails çalıştırmanız gerekiyor. Bu adım hem “neden thumbnail gelmedi?” sorununu çözüyor hem de performans açısından öneriliyor.
Sürüm notu / bağımlılık konusu:
Bazı paketlerde kurulum sırasında D.C Style - Attachment View gereksinimi uyarısı görülebiliyordu; ancak 1.0.6 Patch Level 1 güncelleme notunda bu bağımlılığın kaldırıldığı belirtilmiş.

İçeriği görüntüleme izniniz yok!
İçeriği görüntüleme izniniz yok!